Ons programma.

Iedereen telt mee

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw stad, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier in Izegem willen we bouwen aan een bruisende stad waar mensen voor elkaar zorgen. Hier moet je betaalbaar kunnen wonen en kun je tot rust komen in verkwikkend groen. Hier wil je graag met een gerust hart fietsen en wandelen door de aangename en veilige straten. Hier gaan we zorgen voor onze natuur en het klimaat.

Wij willen iedereen een plek en kansen geven in onze stad. Met iedereen, bedoelen we ook iedereen. Kinderen en gepensioneerden, fietsers en automobilisten, nieuwkomers en "rasechte" Izegemnaars, samenwonenden en alleenstaanden, ondernemers en kooplustigen, werkenden en werkzoekenden, ... Iedereen telt mee.

Kies samen met Groen Izegem en Vizie voor een menselijker, eerlijker en gezonder Izegem. Een Izegem waar iedereen meetelt.

Gelijke kansen en Armoede

Elke Izegemnaar moet gelijke kansen krijgen. Of het nu gaat om een woning, werk, op school. Iedereen heeft recht op een eerlijke kans om  zijn of haar droom waar te maken.

Lees meer...

Mobiliteit

Met een levendig centrum en bruisende dorpskernen is Izegem een stad om jaloers op te zijn.  Maar wat onze stad écht nodig heeft, is ruimte.

Lees meer...

Samenleven

Mensen hebben nood aan verbinding met hun buren, hun buurt. Niemand kent de buurt en zijn problemen, noden en mogelijkheden beter dan de bewoners.

Lees meer...

Wonen

Ruimte is schaars. Er moet dringend een shift gebeuren in hoe ruimte wordt gebruikt. Wij gaan voor een toekomstgericht en duurzaam woonbeleid.

Lees meer...

Klimaatplan

We willen streven naar een klimaatneutraal Izegem tegen 2050. Daarbij kiezen we voor thema's als slimme energie, duurzame mobiliteit en circulaire & lokale economie.

Lees meer...

Economie en werk

Izegem is een stad waar mensen wonen en werken. Daarom zetten we volop in op leefkwaliteit. Zo trekken we werknemers aan voor bedrijven en klanten voor onze winkels.

Lees meer...

(Verkeers)veiligheid

Zorgen voor veilige straten en buurten is één van de basisopdrachten van een lokaal bestuur. We willen streven naar een integraal veiligheidsbeleid.

Lees meer...

Ruimte

Wonen, werken, landbouw en vrije tijd, ze vragen allemaal ruimte. Letterlijk. Maar die ruimte wordt schaarser en schaarser. We moeten ze dus optimaal gebruiken.

Lees meer...

Vrije tijd & Verenigingen

Verenigingen zijn de hoeksteen van onze samenleving. Ze brengen mensen samen en zorgen met hun vrijwilligers voor een warme samenleving.

Lees meer...

Zorg

Onze maatschappij vergrijst, er komen steeds meer zorgnoden bij. Izegem is zelfs één van de meest vergrijzende steden van West-Vlaanderen.

Lees meer...

Webdevelopment by AtMires